Upgraded The New AZ-400 Dumps And Practice Questions Online Shared

Upgraded Microsoft AZ-400 Exam

How to systematically learn Microsoft DevOps Solutions (AZ-400) knowledge, catch up with this wave of wind, and enter a new track?

The truth is new AZ-400 dumps and exam practice questions!

Pass4itSure has launched the new AZ-400 dumps https://www.pass4itsure.com/az-400.html 465+ Microsoft AZ-400 practice questions in PDF or VCE format. It is a good way to take the Microsoft AZ-400 exam successfully and enter a new track.

Become a DevOps Certified Engineer

To become a Microsoft Certified: DevOps Engineer Expert, you must earn at least one of the following certifications: Microsoft Certified: Azure Administrator Associate, Microsoft Certified: Azure Developer Associate certification. In other words, taking the AZ-104 or AZ-204 exam is a prerequisite for taking the certification. Then you also need to successfully pass the AZ-400 exam.

Let’s focus on our topic: The AZ-400 exam consists of 40-60 multiple-choice, drag-and-drop, case study, and scenario-based questions that you must complete in 180 minutes. The passing score is 700 out of 1000. The exam can be taken online or at an exam provider. DevOps is hard for most people, and the AZ-400 is a challenging exam, but with the time and effort you put in, you can do it!

  • Share new AZ-400 dumps exam practice questions online
  • Summary of new AZ-400 exam study resources

Share new AZ-400 dumps exam practice questions online

From: Pass4itSure
Number of exam questions: 15/465
Related exams: Microsoft Certified: DevOps Engineer Expert/Microsoft Azure

Question 1:

You need to configure GitHub to use Azure Active Directory (Azure AD) for authentication. What should you do first?

A. Create a conditional access policy in Azure AD.

B. Modify the Security settings of the GitHub organization.

C. Create an Azure Active Directory B2C (Azure AD B2C) tenant.

D. Register GitHub in Azure AD.

Correct Answer: D

When you connect to a Git repository from your Git client for the first time, the credential manager prompts for credentials. Provide your Microsoft account or Azure AD credentials.

Note: Git Credential Managers simplify authentication with your Azure Repos Git repositories. Credential managers let you use the same credentials that you use for the Azure DevOps Services web portal. Credential managers support multi-factor authentication through a Microsoft account or Azure Active Directory (Azure AD).

Besides supporting multi-factor authentication with Azure Repos, credential managers also support two-factor authentication with GitHub repositories.

Reference: https://docs.microsoft.com/en-us/azure/devops/repos/git/set-up-credential-managers

Question 2:

DRAG DROP

You are configuring the settings of a new Git repository in Azure Repos.

You need to ensure that pull requests in a branch meet the following criteria before they are merged:

1. Committed code must compile successfully.

2. Pull requests must have a Quality Gate status of Passed in SonarCloud.

Which policy type should you configure for each requirement? To answer, drag the appropriate policy types to the correct requirements. Each policy type may be used once, more than once, or not at all. You may need to drag the split bar

between panes or scroll to view content.

NOTE: Each correct selection is worth one point.

Select and Place:

AZ-400 dumps exam practice questions 2

Correct Answer:

AZ-400 dumps exam practice questions 2-2

Box 1: A check-in policy

Administrators of Team Foundation version control can add check-in policy requirements. These check-in policies require the user to take action when they conduct a check-in to source control.

By default, the following check-in policy types are available:

1. Builds Require that the last build was successful before a check-in.

2. Code Analysis Requires that code analysis is run before check-in.

3. Work Items Requires that one or more work items be associated with the check-in.

Box 2: Build policy

Reference: https://docs.microsoft.com/en-us/azure/devops/repos/tfvc/add-check-policies

https://azuredevopslabs.com/labs/vstsextend/sonarcloud/

Question 3:

SIMULATION

You plan to deploy a template named D:\Deploy.json to a resource group named Deploy-lod9940427.

You need to modify the template to meet the following requirements, and then deploy the template:

1. The address space must be reduced to support only 256 total IP addresses.

2. The subnet address space must be reduced to support only 64 total IP addresses.

To complete this task, sign in to the Microsoft Azure portal.

Correct Answer: See the solution below.

1. Sign in to the portal,

2. Choose template Deploy-lod9940427

3. Select Edit template, and then paste your JSON template code into the code window.

4. Change the ASddressPrefixes to 10.0.0.0/24 to support only 256 total IP addresses. address-space”:{“address prefixes”: [“10.0.0.0/24”]},

5. Change the first subnet address prefix to 10.0.0.0/26 to support only 64 total IP addresses.

“subnets”:[

{

“name”: “firstSubnet”,

“Properties”:{

“address prefix”:”10.0.0.0/24″

}

6. Select Save.

7. Select Edit parameters, provide values for the parameters that are shown, and then select OK. 8 Select Subscription. Choose the subscription you want to use, and then select OK.

AZ-400 dumps exam practice questions 3

9. Select a Resource group. Choose an existing resource group or create a new one, and then select OK.

10. Select Create. A new tile on the dashboard tracks the progress of your template deployment.

References: https://docs.microsoft.com/en-us/azure-stack/user/azure-stack-deploy-template-portal?view=azs-1908 https://docs.microsoft.com/en-us/azure/architecture/building-blocks/extending-templates/update-resource

Question 4:

HOTSPOT

Where should the build and release agents for the investment planning application suite run? To answer, select the appropriate options in the answer area.

NOTE: Each correct selection is worth one point.

Hot Area:

AZ-400 dumps exam practice questions 4

Correct Answer:

AZ-400 dumps exam practice questions 4-2

Box 1: A source control system

A source control system also called a version control system, allows developers to collaborate on code and track changes. Source control is an essential tool for multi-developer projects.

Box 2: A hosted service

To build and deploy Xcode apps or Xamarin.iOS projects, you\’ll need at least one macOS agent. If your pipelines are in Azure Pipelines and a Microsoft-hosted agent meets your needs, you can skip setting up a self-hosted macOS agent.

Scenario: The investment planning applications suite will include one multi-tier web application and two iOS mobile applications. One mobile application will be used by employees; the other will be used by customers.

References:

https://docs.microsoft.com/en-us/azure/devops/pipelines/agents/v2-osx?view=azure-devops

Question 5:

You use GitHub for source control of .NET applications.

You need to deploy a documentation solution that meets the following requirements:

Documents will be written in Markdown as developers make code changes.

Changes to the documents will trigger the recompilation of a static website.

Users will access the documents from the static website.

Documents will be stored in a GitHub repository.

Which two tools can you use to compile the website? Each correct answer presents a complete solution. NOTE: Each correct selection is worth one point.

A. Word Press

B. Jekyll

C. DocFX

D. caret

E. Medium

Correct Answer: AB

Question 6:

HOTSPOT

You use Git for source control. You have an app named App1.

In the main branch, you need to restore the third most recent revision of a file named App.exe.config.

How should you complete the command? To answer, select the appropriate options in the answer area.

NOTE: Each correct selection is worth one point.

Hot Area:

AZ-400 dumps exam practice questions 6

Correct Answer:

AZ-400 dumps exam practice questions 6

Explanation:

Box 1: checkout If you have deleted the file and already committed the changes, you need to use the `git checkout` command to restore the file. First, you need to find out the checksum of the commit that deleted the file, and then check out the file from the previous commit.

Box 2: –staged use “git restore –staged …” to unstaged

You need to run `git restore –staged –work tree `. The `–staged` argument tells `git` to restore the file in the index from HEAD, and the `–work tree` argument tells Git to restore the working tree as well.

Reference: https://rewind.com/blog/recovering-deleted-files-in-github/

Question 7:

You have an Azure DevOps project that contains a build pipeline. The build pipeline uses approximately 50 open-source libraries.

You need to ensure that all the open-source libraries comply with your company\’s licensing standards.

Which service should you use?

A. Ansible

B. Maven

C. WhiteSource Bolt

D. Helm

Correct Answer: C

WhiteSource provides WhiteSource Bolt, a lightweight open-source security and management solution developed specifically for integration with Azure DevOps and Azure DevOps Server.

Note: WhiteSource is the leader in continuous open-source software security and compliance management. WhiteSource integrates into your build process, irrespective of your programming languages, build tools or development environments. It works automatically, continuously, and silently in the background, checking the security, licensing, and quality of your open-source components against WhiteSource’s constantly updated definitive database of open-source repositories.

Note: Blackduck would also be a good answer, but it is not an option here.

Reference: https://www.azuredevopslabs.com/labs/vstsextend/whitesource/

Question 8:

HOTSPOT

You have a project in Azure DevOps.

You plan to create a build pipeline that will deploy resources by using Azure Resource Manager templates. The templates will reference secrets stored in Azure Key Vault.

You need to ensure that you can dynamically generate the resource ID of the key vault during template deployment.

What should you include in the template? To answer, select the appropriate options in the answer area.

NOTE: Each correct selection is worth one point.

Hot Area:

AZ-400 dumps exam practice questions 8

Correct Answer:

AZ-400 dumps exam practice questions 8-2

Box 1: “Microsoft.Resources/deployments”

Reference a secret with dynamic ID. You need to reference a key vault secret that varies based on the current deployment.

Example:

“resources”: [

{

“apiVersion”: “2018-05-01”,

“name”: “dynamicSecret”,

“type”: “Microsoft.Resources/deployments”,

“properties”: {

“mode”: “Incremental”,

“template link”: {

Box 2: “Template link”

In your parent template, you add the linked template and pass in a parameter that contains the dynamically generated resource ID.

References: https://docs.microsoft.com/en-us/azure/azure-resource-manager/resource-manager-keyvault-parameter

Question 9:

HOTSPOT

You have the Azure DevOps pipeline shown in the following exhibit.

AZ-400 dumps exam practice questions 9

Use the drop-down menus to select the answer choice that completes each statement based on the information presented in the graphic.

Hot Area:

AZ-400 dumps exam practice questions 9-2

Correct Answer:

AZ-400 dumps exam practice questions 9-3

Box 1: 1

The Cloud agent job only.

Box 2: 4

The pipeline has four tasks: NuGet restore, Compile Application, Copy Files, and Publish Artifact.

Question 10:

Your team uses an agile development approach.

You need to recommend a branching strategy for the team\’s Git repository. The strategy must meet the following requirements.

1. Provide the ability to work on multiple independent tasks in parallel.

2. Ensure that the checked-in code remains in a releasable state always.

3. Ensure that new features can be abandoned at any time.

4. Encourage experimentation. What should you recommend?

A. a single long-running branch

B. multiple long-running branches

C. a single fork per team member

D. a single-running branch with multiple short-lived topic branches

Correct Answer: D

Topic branches, however, are useful in projects of any size. A topic branch is a short-lived branch that you create and use for a single particular feature or related work. This is something you\’ve likely never done with a VCS before because it\’s generally too expensive to create and merge branches. But in Git it\’s common to create, work on, merge, and delete branches several times a day.

Reference: https://git-scm.com/book/en/v2/Git-Branching-Branching-Workflows

Question 11:

You need to execute inline testing of an Azure DevOps pipeline that uses a Docker deployment model. The solution must prevent the results from being published to the pipeline. What should you use for the inline testing?

A. a single stage Dockerfile

B. an Azure Kubernetes Service (AKS) pod

C. a multi-stage Dockerfile

D. a Docker Compose file

Correct Answer: B

Use Docker when running integration tests with Azure Pipelines.

Reference: https://crossprogramming.com/2019/12/27/use-docker-when-running-integration-tests-with-azure-pipelines.html

Question 12:

HOTSPOT

You are using PowerShell to administer Azure Log Analytics workspaces.

You need to list the available workspaces and their properties.

How should you complete the command? To answer, select the appropriate options in the answer area.

NOTE: Each correct selection is worth one point.

Hot Area:

AZ-400 dumps exam practice questions 12

Correct Answer:

AZ-400 dumps exam practice questions 12-2

Box 1: Get-AzResource Use the following command to examine the access control mode for all workspaces in the subscription: PowerShell Get-AzResource -ResourceType Microsoft.OperationalInsights/workspaces -ExpandProperties | for each {$_.Name + “: ” + $_.Properties.features.enableLogAccessUsingOnlyResourcePermissions

Box 2: -ResourceType Reference: https://docs.microsoft.com/en-us/azure/azure-monitor/logs/manage-access

Question 13:

You have an existing project in Azure DevOps.

You plan to integrate GitHub as the repository for the project You need to ensure that Azure Pipelines runs under the Azure Pipelines identity Which authentication mechanism should you use?

A. GitHubApp

B. OAuth

C. personal access token (PAT)

D. Azure Active Directory (Azure AD)

Correct Answer: A

GitHub App uses the Azure Pipelines identity.

Reference: https://docs.microsoft.com/en-us/azure/devops/pipelines/repos/github

Question 14:

You use Azure Pipelines to build and release application code, The pipelines include validation tests that must be completed successfully before deployment proceeds from the test stage to production.

You discover inconsistent test outcomes for the same source code.

You need to validate the test logic.

What should you do?

A. Decrease the test pass rate.

B. Configure a parallel test runner.

C. Enable flaky test detection.

D. Install the Analytics extension.

Correct Answer: B

Question 15:

You intend to make use of Azure Artifacts to share packages that you wrote, tested, validated, and deployed.

You want to use a solitary feed to release several builds of each package. You have to make sure that the release of packages that are in development is restricted.

Which of the following actions should you take?

A. You should make use of static code analysis.

B. You should make use of views.

C. You should make use of dynamic code analysis.

D. You should make use of upstream sources.

Correct Answer: D

Upstream sources enable you to manage all of your product\’s dependencies in a single feed. We recommend publishing all of the packages for a given product to that product\’s feed, and managing that product\’s dependencies from remote feeds in the same feed, via upstream sources. This setup has a few benefits:

1. Simplicity: your NuGet.config, .npmrc, or settings.xml contains exactly one feed (your feed).

2. Determinism: your feed resolves package requests in order, so rebuilding the same codebase at the same commit or changeset uses the same set of packages

3. Provenance: your feed knows the provenance of packages it saved via upstream sources, so you can verify that you\’re using the original package, not a custom or malicious copy published to your feed

4. Peace of mind: packages used via upstream sources are guaranteed to be saved in the feed on first use; if the upstream source is disabled/removed, or the remote feed goes down or deletes a package you depend on, you can continue to develop and build

Reference: https://docs.microsoft.com/en-us/azure/devops/artifacts/concepts/upstream-sources?view=vsts

Pay attention to the new AZ-400 exam content

AZ-400 is an expert-level exam for professionals who want to learn Xi design and implement DevOps processes and practices for their organizations. The AZ-400 exam is scored out of 1000 points, and you need a minimum score of 700 points to pass the exam. 40-60 questions will be asked within 3 hours.

The AZ-400 exam was updated on October 31, 2023, so the old study resources won’t help you pass, you need the new one!

The new AZ-400 exam will change dramatically. Candidates will receive the latest exam materials and take on new challenges! To see what’s new, click here.

Summary of new Microsoft AZ-400 exam study resources


Here are the Microsoft AZ-400 exam resources categorized by format

Documentation:

  • Exam AZ-400: Designing and Implementing Microsoft DevOps Solutions – Certifications
  • Preparing for AZ-400 – Configure processes and communications (1 of 5)
  • Microsoft Certified: DevOps Engineer Expert – Certifications

Videoļ¼š

  1. Preparing for AZ-400 – Configure processes and communications (1 of 5)
  2. Preparing for AZ-400: Design and implement source control (segment 2 of 5)
  3. Preparing for AZ-400: Design and implement build and release pipelines (segment 3 of 5)
  4. Preparing for AZ-400: Develop a security and compliance plan (segment 4 of 5)
  5. Preparing for AZ-400: Implement an instrumentation strategy (segment 5 of 5)

Book:

Diverse learning modes will help you succeed, come and study for the AZ-400 exam, and enter a new track.

You ask, and I answer: AZ-400 exam

Is AZ-104 or AZ-204 a prerequisite for AZ-400?

There are no prerequisites for taking the AZ-400 exam. However, if you want to earn the Microsoft Certified: DevOps Engineer Expert badge, then you must additionally pass the AZ-104 or AZ-204 exam.

Recommended learning material for AZ-400?

Examdemoprogram has already listed some of the parts for you, and you are welcome to add more. Of course, you still have to go and get the new AZ-400 dumps. It can be downloaded from the Pass4itSure website.

The last sentence:

Designing and Implementing Microsoft DevOps Solutions AZ-400 exam Prepare as early as possible, and practice with the new AZ-400 dumps.

Download the new AZ-400 dumps now https://www.pass4itsure.com/az-400.html PDF or VCE format, pass the exam quickly, and lay the groundwork for entering a new track.